Search

-

Content

6.07.2009

A story of hope



when we mistreat someone else in this life... consider not Allah SWT unaware


3 comment:

hafizulkifli says:
at: June 7, 2009 at 11:38 AM said...

nice post ayub.
satu pengajaran buat semua..
nk nangis dibuat nye....

aj says:
at: June 7, 2009 at 1:58 PM said...

hafiz: ye betul... berhati2 kaum yg zalim!

Najwa Shaari says:
at: June 7, 2009 at 10:35 PM said...

mulianya hati perempuan tu. walaupun dia diseksa sebegitu lama tapi dia sanggup memaafkan bekas tuan dia. tak ramai orang boleh buat macam tu. walaupun hati dia sakit mcm mana pun,dia ketepikan dendam, instead dia lupakan semua tu. :)

kalau mcm najwa sendiri, adik kacau sikit je pun kadang2 terasa. sampai mengadu dkt ibu/ayah. kdg2 sampai susah nak maafkan dia. walhal kesalahan dia kecik je. insaf weyh, insaf.

lagi satu, syukur Allah sentiasa ada di sisi dia. dan syukur jugak dia tak lupa Allah walaupun di uji sebegitu rupa. kalau dia x beriman kepada Allah, Allah takkan balas balik kekejeman tuan dia tu.

and bagus jugak tuan dia tu sebenarnya. dapat berfikir atas segala petunjuk yang Allah beri dan berusaha untuk menebus balik kesalahan yang diorang dah lakukan. bukan semua org boleh berubah mcm tu. kalau semua org mcm tu kan bagus!

apa2 hal pun, nice one ayub!!